Locuinte protejate de tip familial Sf. Filofteia Floreni

Scopul  proiectului este de a sprijini și a croi un drum în viață copiilor lipsiți de dragostea și susținerea părintească.  Pentru realizarea acestui scop, la inceputul anului 2017, am reușit să achiziționăm un teren în suprafață de 5530 mp, în localitatea Floreni, oraș Murgeni, jud. Vaslui. Terenul  are deschidere la DN24A  și posibilitate de acces de pe un drum sătesc, precum și  o poziționare favorabilă față de  locațiile de interes, fiind situat in centrul satului.

Ulterior, a fost încheiat un protocol de colaborare ( nr.8523/21.03.2017 ) cu DGASPC Vaslui care se angajează să susțină activitățile și proiectele desfășurate de către asociație.

De asemenea, prin hotărârea Consiliului Local al Primăriei Murgeni, s-a încheiat un contract de colaborare între Asociația Zâmbet pentru Zâmbet-Floreni și Primăria Murgeni, în care Primăria se angajează să contribuie financiar pentru susținerea a 10% din valoarea proiectului.

În proiect este prevăzută construirea a două case protejate pentru 18 copii (cu vârste cuprinse între 1 lună și 5 ani), fiecare având câte 3 dormitoare cu 3 paturi, două băi , o camera de studiu,  o cameră de zi cu chicinetă în care se va servi masa, un vestiar și o baie pentru personal, precum și un birou/cabinet medical. Personalul va fi compus din 9 îngrijitoare, un îngrijitor și un manager precum și un psiholog și un asistent social part time. De asemenea va exista un contract de colaborare cu un medic pediatru și un medic de familie. Pe lângă aceste două case, se va mai construi un corp tehnic prevăzut cu bucătărie și spălătorie, precum și  un spațiu de joacă acoperit.

Activitatea centrului va fi susținută din fonduri provenite de la DGASPC Vaslui, Primăria Murgeni, dar mai ales de la sponsori si donatori.

În cadrul proiectului, copiii vor primi meditații la Limba engleză, matematică și Limba română, prin derularea unei colaborări cu cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Floreni, judetul Vaslui și nu numai.

De menționat este faptul că în zonă nu există un așezământ de acest gen, iar activitatea socială este foarte slab dezvoltată. Aceast proiect se vrea a fi un pilon de bază pentru dezvoltarea ulterioară a unor tipuri variate de activități sociale prin care să putem forma un puternic centru social pentru toți cei aflați în dificultate.

In acest moment casele sunt terminate si s-au inceput lucrarile la instalatia termica, precum si utilarea spatiului tehnic.

Ne dorim ca pana la sfarsitul acestui an sa reusim sa aducem in centru cei 18 copii pentru a se bucura de caldura unui camin.

[ Show more ]
Galantomi:

Donatii:

Suma:

5,871 RON

Evenimente fundraising

In beneficiul: Locuinte protejate de tip familial Sf. Filofteia Floreni

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi. Principiul este simplu și vechi decând lumea: "Dar din dar se face Rai" :).

5,871 RON

Suma:

Galantomi:

Pagini fundraising

Sa le oferim copiilor sansa de a trai intr-o familie!

Dragă Dăruitorule, Dupa cum deja o parte dintre voi stiti, de aproape 10 ani, impreuna cu prieteni de-ai mei, incercam sa aducem putina bucurie si o

5,000 RON Target
5,871 RON Suma