Locuinte protejate de tip familial Sf. Filoteia Floreni

Scopul proiectului este de a sprijini si a croi un drum in viata copiilor lipsiti de familie.

Pentru realizarea acestui scop, la inceputul anului 2017, am reusit sa achizitionam un teren in suprafata de 5530 mp, in localitatea Floreni, oras Murgeni, jud. Vaslui. Terenul are deschidere la DN24A  si posibilitate de acces de pe un drum satesc, fiind situat in centrul satului.

Ulterior, a fost incheiat un protocol de colaborare (nr.8523/21.03.2017) cu DGASPC Vaslui care se angajeaza sa sustina activitatile si proiectele desfasurate de catre asociatie, centrul fiind acreditat ca furnizor de servicii sociale.

In proiect este prevazuta construirea a doua case protejate pentru 18 copii (cu varsta in jur de 7 ani), fiecare avand cate 3 dormitoare cu 3 paturi, doua bai, o camera de studiu, o camera de zi cu chicineta in care se va servi masa, un vestiar si o baie pentru personal, precum si un birou. Personalul va fi compus dintr-un manager al centrului, „mame” pentru copii,  precum si un psiholog si un asistent social part time. De asemenea va exista un contract de colaborare cu un medic pediatru si cu un medic de familie. Pe langa aceste doua case, se va mai construi un corp tehnic prevazut cu bucatarie si spalatorie, precum si un spatiu de joaca acoperit.

Activitatea centrului va fi sustinuta si din fonduri provenite de la DGASPC Vaslui (in special pentru mancare si haine), Primaria Murgeni, dar mai ales de la sponsori si donatori.

In cadrul proiectului, copiii vor primi meditatii la Limba engleza, matematica si Limba romana, prin derularea unei colaborari cu cadrele didactice ale Scolii Gimnaziale Floreni, judetul Vaslui si nu numai. Ne dorim ca si acesti copii sa beneficieze de aceleasi conditii si drepturi ca si un copil care creste alaturi de parintii lui.

De mentionat este faptul ca in zona nu exista un asezamant de acest gen, iar activitatea sociala este foarte slab dezvoltata. Acest proiect se vrea a fi un pilon de baza pentru dezvoltarea ulterioara a unor tipuri variate de activitati sociale prin care sa putem forma un puternic centru social pentru toti cei aflati in dificultate, dar mai ales sa putem contribui la dezvoltarea armonioasa a copiilor.

In acest moment am finalizat lucrarile de constructie la spatiul tehnic si la prima casa, s-a  finalizat instalatia termica si suntem in proces de dotare a spatiului tehnic, a bucatariei si a primei case pentru copii.

Ne dorim ca la inceputul verii acestui an sa reusim sa aducem in centru primii 9 copii pentru a se bucura de caldura unui camin. Pentru a realiza acest lucru trebuie sa finalizam lucrarile la spatiul tehnic, prima casa, curte, forajul de apa si canalizarea centrului.

[ Show more ]

Donatii:

9,181 RON

Evenimente fundraising

In beneficiul: Locuinte protejate de tip familial Sf. Filoteia Floreni

2,915 RON

In beneficiul: Locuinte protejate de tip familial Sf. Filoteia Floreni

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi. Principiul este simplu și vechi decând lumea: "Dar din dar se face Rai" :).

6,266 RON

Pagini fundraising

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

500 RON Target
0 RON Suma

Daruim cu folos. Ajuta copiii sa aiba o casa.

Anul acesta, de ziua mea, imi doresc cadouri pentru suflet...pentru ca sunt fericita pentru varsta pe care o implinesc :). Ca urmare, va

5,000 RON Target
2,915 RON Suma
58.3% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Prieten drag, Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de

3,000 RON Target
395 RON Suma
13.166666666667% Complete

Sa le oferim copiilor sansa de a trai intr-o familie!

Dragă Dăruitorule, Dupa cum deja o parte dintre voi stiti, de aproape 10 ani, impreuna cu prieteni de-ai mei, incercam sa aducem putina bucurie si o

5,000 RON Target
5,871 RON Suma